کربوهیدرات ها و دیابت: آنچه باید بدانید

بسیاری از ما به کربوهیدرات ها به عنوان منبع اصلی انرژی خود متکی هستیم. غذاهای حاوی کربوهیدرات نیز مواد مغذی مهمی را برای سلامتی فراهم می کنند.

تمام کربوهیدرات هایی که می خورید و می نوشید به گلوکز تجزیه می شود. نوع و مقدار مصرفی شما می تواند در سطح گلوکز خون و مدیریت دیابت شما تفاوت ایجاد کند.

روش های مختلفی برای توصیف کربوهیدرات ها وجود دارد. یکی از راه‌های انجام این کار این است که آنها را به گروه‌هایی که بیشتر حاوی نشاسته هستند (مانند نان، برنج، ماکارونی، سیب‌زمینی، سیب‌زمینی، چنار، غلات صبحانه و کوسکوس) و آنهایی که بیشتر حاوی قند هستند ، مانند میوه‌ها (فروکتوز) گروه‌بندی کنید. برخی از غذاهای لبنی (لاکتوز)، شیرینی ها، شکلات، نوشیدنی های شیرین و دسرها.

فیبر

این نوع دیگری از کربوهیدرات است که نمی توانید آن را هضم کنید. اینها در نان سبوس دار، برنج قهوه ای، غلات سبوس دار، میوه ها و سبزیجات، آجیل و دانه ها، حبوبات، سیب زمینی، جو و جو یافت می شوند.

فیبر به سالم نگه داشتن سیستم گوارش ما کمک می کند و همچنین می تواند به کنترل قند و کلسترول خون شما کمک کند.

اطمینان حاصل کنید که هر روز به اندازه کافی فیبر می خورید زیرا با خطر کمتر بیماری های قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان همراه است.

چقدر کربوهیدرات؟

همه افراد در رژیم غذایی خود به غذاهای حاوی کربوهیدرات نیاز دارند. مقدار واقعی که باید بخورید به سن، سطح فعالیت و اهدافی که در تلاش برای رسیدن به آن هستید بستگی دارد. به عنوان مثال، فردی که سعی می کند وزن خود را کاهش دهد و سطح گلوکز خون خود را در رژیم غذایی کم کربوهیدرات مدیریت کند، مصرف کربوهیدرات خود را محدود می کند، در حالی که فرد دیگری که از وزن خود راضی است ممکن است تصمیم بگیرد کربوهیدرات های سالم بیشتری بخورد. مقدار کل کربوهیدرات مصرفی بیشترین تأثیر را بر سطح گلوکز شما بعد از غذا خواهد داشت، بنابراین مهم است که بدانید چقدر می خورید. با این حال، همه افراد مبتلا به دیابت نیازی به محدود کردن مصرف کربوهیدرات ندارند.

دانستن اینکه چه مقدار کربوهیدرات در غذای شما وجود دارد

اگر با دیابت زندگی می کنید و انسولین مصرف می کنید، باید این را در هنگام مصرف کربوهیدرات در نظر بگیرید. در مورد اینکه کدام غذاها حاوی کربوهیدرات هستند، نحوه تخمین سهم کربوهیدرات و نحوه نظارت بر تأثیر آنها بر سطح گلوکز خون بیاموزید.

بیشتر بخوانید: هیپوگلیسمی چیست؟

دوره های ویژه ای مانند دوره DAFNE  برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 وجود دارد که تیم مراقبت های بهداشتی دیابت شما می توانند در مورد آن به شما اطلاع دهند.

کتاب الکترونیکی PDF قابل دانلود ما، شمارش کربوهیدرات، مقدمه ای بر شمارش کربوهیدرات ها و تنظیم دوز انسولین ارائه می دهد. با مثال‌ها و تمرین‌های عملی، شما را از طریق اطلاعات ضروری راهنمایی می‌کند.

در مورد کیفیت کربوهیدرات ها چطور؟

شواهد نشان می دهد که کیفیت کربوهیدرات ها برای سلامت عمومی مهم تر از مقداری است که می خوریم. کیفیت کربوهیدرات ها با استفاده از شاخص گلیسمی (GI)، بار گلیسمی، محتوای فیبر و غلات کامل در میان سایر موارد ارزیابی شده است.

به طور کلی، غذاهای با GI پایین می توانند برای مدیریت سطح گلوکز خون مفید باشند. مهمتر از همه برای سلامت کلی، انتخاب غذاهایی که حاوی فیبر و غلات کامل هستند به جای کربوهیدرات های تصفیه شده، مانند نان سفید، برای سلامت قلب ما بهتر است و خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان ها را کاهش می دهد. ما همچنین می دانیم که برخی از غذاهای خاص حاوی کربوهیدرات، مانند میوه ها و سبزیجات، با سلامتی مرتبط هستند.

بیشتر بخوانید: دیابت و احساسات شما

راه های گنجاندن کربوهیدرات های با کیفیت خوب در رژیم غذایی:

  • نان و غلات سبوس دار را انتخاب کنید.
  • میوه را به جای آب میوه کامل مصرف کنید. برای مثال، خوردن یک سیب با پوست، فیبر بیشتری نسبت به نوشیدن یک لیوان آب سیب فراهم می کند.
  • این تغییرات را با کینوا و بلغور گندم به عنوان جایگزینی برای پاستا انتخاب کنید.
  • دانه ها، مغزها و حبوبات را به عنوان منابع کم کربوهیدرات فیبر امتحان کنید
  • شیر و ماست های شیرین نشده را انتخاب کنید

کربوهیدرات چگونه بر افراد مبتلا به دیابت نوع 1 تأثیر می گذارد؟

تمام کربوهیدرات ها به گلوکز تبدیل می شوند. در افرادی که دیابت ندارند، بدن به طور خودکار انسولین تولید می کند تا با گلوکزی که از مواد غذایی حاوی کربوهیدراتی که می خوریم و می نوشیم وارد خون می شود، مقابله کند.

بیشتر بخوانید: آیا درمانی برای دیابت وجود دارد؟

در دیابت نوع 1 نیز همین اصل صدق می کند، اما از آنجایی که بدن شما هیچ انسولینی تولید نمی کند، باید انسولین را چه از طریق تزریق یا یک پمپ مصرف کنید. این به کاهش گلوکز در خون پس از خوردن غذاهای حاوی کربوهیدرات کمک می کند. اکثر مردم از رژیم های انسولین بولوس پایه دو بار در روز یا پایه استفاده می کنند.

  • انسولین دو بار در روز

    اگر مقادیر ثابتی انسولین را دو بار در روز مصرف می‌کنید، ممکن است دریافت مقادیر ثابت کربوهیدرات به صورت روزانه و خوردن تقریباً همان مقدار کربوهیدرات در ساعات مشابه در روز مفید باشد. این به این معنی است که تخمین بزنید که چه مقدار کربوهیدرات در غذاها و وعده‌های غذایی فردی که می‌خورید وجود دارد تا مقدار آن را به درستی دریافت کنید. کربوهیدرات بیشتر از حد معمول می تواند باعث افزایش بیش از حد سطح گلوکز خون شود و کمتر از حد معمول می تواند باعث هیپو (سطح پایین گلوکز خون) شود.

  • انسولین بولوس پایه

    اگر از رژیم بولوس پایه انسولین با تزریق چندین بار در روز یا از طریق پمپ استفاده می‌کنید، می‌توانید در مورد میزان کربوهیدرات و زمان مصرف بسیار انعطاف‌پذیر باشید. اکثر افرادی که از این رژیم پیروی می کنند، کربوهیدرات هایی را که می خورند و می نوشند شمارش می کنند و سپس میزان انسولین مورد نیاز خود را محاسبه می کنند. مقدار انسولین بسته به میزان کربوهیدراتی که آنها می خورند تغییر می کند. عوامل دیگری نیز مهم هستند، مانند هرگونه فعالیت بدنی که انجام داده اید یا برنامه ریزی کرده اید، هر دوره قبلی هیپوپوست، هر گونه عفونت.

کربوهیدرات چگونه بر افراد مبتلا به دیابت نوع 2 تأثیر می گذارد؟

برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 که ممکن است اضافه وزن یا چاق باشند، کاهش کالری دریافتی به کاهش وزن کمک می کند. این کار را می توان از طریق روش های مختلف از جمله پیروی از یک رژیم کم کربوهیدرات یا صرفاً کاهش مقدار فعلی کربوهیدراتی که می خورید انجام داد.

افراد با موفقیت از رژیم های کم کربوهیدرات برای کاهش وزن و مدیریت دیابت خود از جمله کاهش سطح HbA1c، کلسترول و فشار خون و همچنین کاهش مقدار داروهای دیابت که مصرف می کنند، پیروی کرده اند.

اگر از داروهای دیابت استفاده می‌کنید که شما را در معرض خطر هیپوپوستیک قرار می‌دهند، بررسی منظم سطح گلوکز خون و صحبت با تیم مراقبت‌های بهداشتی برای بررسی داروهایتان به کاهش خطر ابتلا به هیپوپوست کمک می‌کند زمانی که مصرف کربوهیدرات خود را محدود می‌کنید.