نمک و دیابت

در طول چند سال گذشته، مصرف روزانه نمک کاهش یافته است، اما ما همچنان بیش از 6 گرم (تقریبا 1 قاشق چایخوری) توصیه شده برای بزرگسالان مصرف می کنیم – و این رقم برای کودکان حتی کمتر است.

گروه‌های کمپین، مانند CASH (اقدامات اجماع در مورد نمک و سلامت)، با موفقیت با دولت و تولیدکنندگان مواد غذایی برای کاهش میزان نمک در غذاهای فرآوری‌شده همکاری کرده‌اند که منجر به کاهش فشار خون شده است – یک شاخص کلیدی که باعث کاهش فشار خون می‌شود. مصرف نمک نتایج درو می کند.

در اینجا به بررسی چگونگی کاهش نمک در رژیم غذایی خود با نکات و توصیه های عملی خواهیم پرداخت.

ریسک خود را کاهش دهید

اگرچه نمک بر سطح گلوکز خون تأثیر نمی گذارد، مهم است که مقدار مصرفی را به عنوان بخشی از مدیریت دیابت خود محدود کنید زیرا نمک بیش از حد می تواند فشار خون شما را افزایش دهد. افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض فشار خون بالا هستند که خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و بیماری های کلیوی را افزایش می دهد.

و اگر این انگیزه کافی برای کاهش آن نیست، نگران کننده است، ما همچنین می دانیم که نمک زیاد خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می دهد.

با آگاهی از منابع نمک اضافه شده و رعایت چند مرحله ساده می توانید به راحتی میزان نمک مصرفی خود را کاهش دهید.

منابع اصلی نمک …

  • غذاهای فرآوری شده، مانند غذاهای آماده و غذای آماده
  • گوشت های شور، مانند ژامبون، بیکن و سوسیس
  • تنقلات نمکی، مانند چیپس، ذرت بو داده، آجیل نمکی و بیسکویت
  • مکعب های استاک، پودر سس و سس سویا
  • پنیر
  • میگو، ماهی دودی و آنچوی
  • سس کچاپ، سس مایونز، ترشی، سس کچاپ
  • نان و غلات صبحانه
  • مواد غذایی کنسرو شده حاوی نمک
  • سوپ های کنسرو شده، بسته بندی شده و فوری
  • ساندویچ ها

چهار نکته مهم برای کاهش مصرف نمک

  1. مقداری را که در آشپزی استفاده می کنید کاهش دهید و به جای تکان دادن نمکدان روی تابه، مقداری را که اضافه می کنید اندازه بگیرید! همانطور که جوانه های چشایی شما با نمک کمتر سازگار می شوند، سعی کنید آن را به طور کامل قطع کنید.
  2. به جای خرید مواد غذایی فرآوری شده از ابتدا غذا بپزید. استفاده از میوه، سبزیجات، شیر، سیب زمینی، برنج و حبوبات که معمولاً نمک کمی دارند.
  3. ما زندگی پرمشغله ای داریم، بنابراین مواردی وجود دارد که به غذاهای آماده روی می آوریم، اما سعی کنید زیاد آنها را نخرید و به برچسب “جلو بسته” نگاه کنید. غذاهایی را انتخاب کنید که برچسب آنها سبز یا کهربایی برای نمک باشد، نه قرمز.
  4. تا زمانی که طعم آن را نچشیده اید به غذایی که پخته اید یا در رستوران سرو می شود نمک اضافه نکنید – احتمالاً همه ما مقصر آن هستیم – و حتی بهتر از آن، به جای استفاده از نمکدان، غذای خود را با گیاهان و ادویه مزه دار کنید. اغلب از روی عادت بیش از حد نیاز روی غذا نمک می پاشیم.

7 روش برای رد کردن نمک

  1. پاپریکا، فلفل سفید یا سیاه آسیاب شده، پیازچه و پودر چیلی ملایم را روی سیب زمینی امتحان کنید.
  2. ماهی سفید را با لیمو یا گیاهان مخلوط طعم دار کنید.
  3. زنجبیل، شوید و پیازچه روی ماهی های چرب مانند سالمون بسیار خوشمزه است.
  4. گشنیز را روی کاری خود خرد کنید.
  5. با استفاده از سیر یا ریحان به پاستا طعم دهید.
  6. مرزنجوش و رزماری روی گوشت خوک خوب عمل می کنند.
  7. آویشن و مریم گلی روی مرغ و بوقلمون خوب عمل می کند.

خريد كردن

هنگام خرید، مراقب گزینه های کم نمک غذاهای مورد علاقه خود باشید. اکنون می توانید سس کچاپ کم نمک، لوبیا پخته شده و حتی سس سویا بخرید.

سس گوجه

سس کچاپ استاندارد تقریباً دو برابر مقدار نمک در مقایسه با نسخه کم شکر و نمک دارد.

  • 100 گرم سس گوجه فرنگی استاندارد دارای 2.2 گرم نمک در مقایسه با 1.3 گرم سس کچاپ کم شکر و نمک است.

برای کاهش بیشتر نمک، چرا به جای استفاده از سس کچاپ، سالسا گوجه فرنگی خود را برای طعم دادن به غذا درست نکنید؟ این دستور غذای سالسا را ​​از دستور العمل یاب ما امتحان کنید.

لوبیای پخته

خرید لوبیاهای پخته شده کم نمک و شکر به جای نسخه استاندارد می تواند باعث صرفه جویی در مصرف نمک نیز شود.

  • 100 گرم لوبیا استاندارد دارای 0.6 گرم نمک و 21.3 گرم شکر است در حالی که 0.4 گرم نمک و 5 گرم شکر برای دانه های نمک و شکر کم شده است.

مکعب و گرانول آبگوشت

موجودی موجود در مغازه سرشار از نمک است.

  • 70 میلی لیتر گرانول آبگوشت دارای 0.8 گرم نمک در مقایسه با 0.5 گرم برای نسخه کم نمک است.
  • یک برند از مکعب های استاندارد گوشت گاو دارای 0.97 گرم نمک در هر 100 میلی لیتر و 0.7 گرم برای نسخه کم نمک است.

قوطی ها را بررسی کنید

به جای آب نمک به سراغ ماهی، لوبیا و سبزیجات کنسرو شده در آب چشمه بروید و برندهای مختلف غذاهای مورد علاقه خود را نیز بررسی کنید.

در اطراف خرید کنید

صرف کمی وقت اضافی در سوپرمارکت ها یا آنلاین شدن برای مقایسه برندها واقعا می تواند نتیجه دهد. تعجب خواهید کرد اگر ببینید میزان نمک مواد غذایی مانند غلات صبحانه، ساندویچ، پیتزا و سوسیس چقدر می تواند متفاوت باشد.

پرسش و پاسخ نمک

سنگ یا نمک دریا سالم تر از نمک خوراکی است؟

اگرچه اغلب به عنوان طبیعی و سالم معرفی می‌شود، نمک‌های گران‌تری که می‌توانید در قفسه‌های سوپرمارکت‌ها پیدا کنید، تفاوتی با نمک استاندارد ندارند – آنها همچنان کلرید سدیم غیر ضروری را به رژیم غذایی شما اضافه می‌کنند.

نمک کم سدیم چطور؟

برخی از افراد از نمک جایگزین سدیم کاهش یافته استفاده می کنند. اینها سدیم را با پتاسیم جایگزین کرده اند، که محتوای نمک را کاهش می دهد، اما اگر بیماری کلیوی دارید، پتاسیم بیش از حد می تواند خطرناک باشد، بنابراین قبل از استفاده از آن ابتدا با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.

آیا در مکمل های ویتامین محلول یا مسکن ها نمک وجود دارد؟

اگر به طور مرتب از مکمل های ویتامین جوشان (محلول) استفاده می کنید، یا در صورت لزوم از مسکن های جوشان استفاده می کنید، باید به خاطر داشته باشید که این مکمل ها می توانند تا 1 گرم نمک در هر قرص داشته باشند. بنابراین ممکن است بخواهید به یک قرص غیر جوشان تغییر دهید، به خصوص اگر به شما توصیه شده است که نمک مصرفی خود را کاهش دهید. برای مشاوره فردی با تیم مراقبت های بهداشتی خود صحبت کنید.